keskiviikko 26. toukokuuta 2021

Ylikypsää possua punaviinikastikkeella #27

 


Ylikypsää possua punaviinikastikkeella

25.5.2021

Valmistaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
Atria / 27.05 / 5367

Paino, hinta, kilohinta
350 g, 5,19 €,  14,82 €/kg

Ulkonäkö
3 p
Nojoo, peruseineksen näköinen. Eli ei mikään hirmun houkuttava juttu, mutta on nähty paljon pahempiakin. Tarjoiluehdotuskuva ei muistuta annosta. Yllättävän paljon tyhjää tilaa rasiassa.

Maku
3 p
Punaviinikastike on hyvän makuista, vaikka en viineistä mitään ymmärräkkään. Eli hukkaan meni viini. Ainesosaluettelossa lukee, että on käytetty myös sinihomejuustoa. Onneksi sitä on niin vähän, että se ei maistu. Home missään muodossa ei ole ihmisravintoa.

Rakenne
2 p
Vihannekset aivan raakoja. Olkoot kuinka aldantteja tahansa, mutta minä haluan, että porkkanat ja lantut ovat pehmeitä. Potut menettelee.

Pisteet yhteensä
8 p
Tässä tuotteessa on yläotsikkona 'Artesaani'. Tarkistin mitä Wikipedia kertoo artesaanista: Artesaani (käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto) on ammatillisessa oppilaitoksessa suoritettava käsi- ja taideteollisuusalan toisen asteen tutkinto. Artesaaniksi valmistuneet työskentelevät erilaisissa käsityön, tuotannon ja palvelun ammateissa tai itsenäisinä ammatinharjoittajina. Artesaaniksi opiskelevat suuntautuvat opinnoissaan tiettyyn käsi- tai taideteollisuuden alaan, esimerkiksi tekstiilien tai vaatetuksen suunnitteluun, korujen valmistukseen tai huonekalujen valmistukseen. Artesaani-nimikkeen alla toimiikin poikkeuksellisen laaja määrä eri tehtäviin suuntautuneita ammattilaisia.

Kysymykseni on; miten artesaani liittyy tähän täysin teollisesti valmistettuun einekseen? Valmistusaineista löytyy mm. seuraavia käsintehtyjä aineksia: muunnettu maissitärkkelys, hiivauute, karamellisoitu sokeri, emulgointiaine lesitiini, hydrolysoitu maissiproteiini ja muunnettu maissitärkkelys (toisen kerran).
Ehkä artesaani on tarvittu siihen, että pakkauksen pahvikääreen on saatu leikattua jännästi vinoon.

Yhtä kaikki hinta-laatusuhde on heikko.

1 kommentti:

  1. Ihan loistava blogi sinulla! Testaapa joskus Olo creative kitchenin einekset, niin löydät sen ihan huipun, missä laatu ja hinta ovat mahdollisimman kaukana toisistaan. Ostettiin viime viikolla lohiannokset missä koko ruoka maistui pelkältä arominvahventeelta ja simpukkauutteelta.

    VastaaPoista