torstai 20. toukokuuta 2021

Riisipuuro #24

 



 

Riisipuuro

20.5.2021

Valmistaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
Saarioinen / 02.06 / L1311

Paino, hinta, kilohinta
300 g, 2,15 €,  7,17 €/kg

Ulkonäkö
4 p
Nyt on edessä taas tämän pistetyksen periaatteiden pohdinta. Pitääkö pisteet antaa yleensä sen mukaan miltä eines vaikuttaa, vai pitääkö sitä verrata vastaavaan ei-einekseen? On ruokia, jotka eivät näytä paljon miltään vaikka ne muuten olisivat kuinka hyviä, ruokaisia, ravitsevia tai terveellisiä. Kinkkukiusaus, hernekeitto ja pinaattilettu näyttävät aina melkein samalta. Sama juttu riisipuuron kanssa. Riisipuuro näyttää riisipuurolta. Huomaa, että alemmassa kuvassa riisipuuroa ei ole vielä sekoitettu. Se on siis pinnaltaan melkein tasaista. Kun lusikan upottaa puuroon ja tekee sekoitusliikkeen, tämä näyttää aivan oikealta riisipuurolta.

Maku
4 p
Maku on riisipuuron ja hyvän sellaisen.

Rakenne
4 p
Aivan kuin riisipuuroa. Pisteitä on siis annettu 4 kpl koska tämä on tavalliseen itse kattilassa keitettyyn riisipuuroon verrattuna täysin samanlaista. Riisipuurohan ei ole mikään näyttävyyden huippu ylipäätään, joten tingitään yksi piste pois maksimista. 

Pisteet yhteensä
12 p
Jos pitäisi valita yksi eines, joka on mahdollisimman lähellä vastaavaa ei-einestä, se olisi tämä riisipuuro. Ulkonäkö, maku ja rakenne ovat 1:1 itse tehdyn riisipuuron mukaiset.
Entä valmistusaineet? Maito, riisi, kerma ja suola. Siis ei mitään lisä- tai apuaineita. Ei muunnettua tärkkelystä, ei säilöntäaineita. Todella yksinkertainen resepti ja siksi tämä onkin einesten kärkikaartia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti