lauantai 8. toukokuuta 2021

Jauhelihapihvit muusilla #8

 



Jauhelihapihvit muusilla

5.5.2021

Valmistaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
Atria / 8.5.21 / -

Paino, hinta, kilohinta
300 g, 1,85 €, 6,17 €/kg

Ulkonäkö
1 p
Aivan karsean näköinen läjä. Annos ei paljon tätä kuvottavammalta voi näyttää.  Ruskean liejun seassa ja alla on jotain. Tarjoiluehdotuskuvassa ei ole mitään samaa.

Maku
2 p
Ei niin paha kuin ulkoasusta voisi kuvitella.

Rakenne
2 p
Helppoa niellä ja pysyi sisällä.

Pisteet yhteensä
5 p
Koin positiivisen yllätyksen kun ryhdyin lapioimaan tätä kiduksiin. Pihvejä olikin kaksi kappaletta. Tarkistin asian ja niinhän kääreessä lukeekin: 'pihvit'. Joku voisi tietysti pitää tätä vahinkona, mutta kun on luonteeltaan säästäväinen, niin aina tulee hyvä mieli kun saa kaksi yhden hinnalla, olkoon vaikka tallukan pohjaa.
Poimin tähän tärpit valmistusaineista: soijaproteiinivalmiste, dekstroosi, natriumnitriitti, dekstroosi (toisen kerran), savuaromi, muunnettu maissitärkkelys, sokerikulööri, happamuudensäätöaine sitruunahappo. Valmistaja on nerokkaasti ajatellut, että näyttää siltä kuin tuotteessa ei ole lisäaineita kun jätetään ne E-kirjaimet pois ja kirjoitetaan sörsselit kokonaisina.
Melkoista sotkua siis. Sitä jaksan ihmetellä, että miten oikeat aidot valmistusaineet ovat kalliimpia kuin nämä teolliset apuaineet. Ilmeisesti dekstoosit ja kumppanit syntyvät muiden prosessien sivutuotteina ja ovat siis ensikädessä jätettä. Sitten joku on keksinyt, että näitähän voi syöttää ihmisille. Näin pääsemme eroon aineista? Parempaa einesruokaa voi tehdä ilman ainottakaan lisäainetta, tässä siitä esimerki.

Tämä annos sopii sokeille tai erittäin heikkonäköisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti