sunnuntai 16. toukokuuta 2021

Kananuudelisalaatti #14


Kananuudelisalaatti

11.5.2021

Valmistaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
Fresh Servant / 11.5.21 / -

Paino, hinta, kilohinta
290 g, 3,98 €, 13,72 €/kg

Ulkonäkö
2 p
Kovin kalpean näköistä salaatiksi.

Maku
2 p
No joo, salaattia tämä on. Ainoa joka maistuu on kirpsakka salaatinkastike.

Rakenne
3 p
Salaatinlehdet on hieman litistyneen oloisia. Muutama suolapähkinä on jännä lisä. Muut ainekset suurinpiirtein sitä mitä niiden olettaa olevan. Merkillisintä on se, että tämä on ihan tavallinen salaatti kastikkeella ja ainesosaluettelosta löytyvät seurvaavat aineet: soijaproteiinihydrolysatti, happamuudensäätöaine E260, säilöntäaine E202, maltodekstriini, muunnettu maissitärkkelys, säilöntäntöaine E202 (toisen kerran), happamuudensäätöaine E260 (toisen kerran), säilöntäntäaine E202 (kolmannen kerran). Eikö tavallista salaattia pystytä valmistamaan ilman näitä lisäaineita?

Pisteet yhteensä
7 p
Huomattavaa on myös roskan määrä. Salaatti on pakattu kuuteen eri muovikääreeseen, kun kansi lasketaan yhdeksi ja muovihaarukka pusseineen yhdeksi osaksi. Mukana tulee siis pikkusormen kokoinen haarukka. Voi hellan lettas. Itse käytän tavallista haarukkaa. Ilmeisesti tämä haarukkainen on tarkoitettu heille, jotka nauttivat lounassalattin rantabulevardin penkillä kun ovat pausella offiselta. Eikö haarukoita voisi olla salaattien vieressä kaupan hyllyssä ja siitä he ottavat, jotka luulevat tarvitsevansa? Ennen vanhaan oli jäätelöpikareiden viressä puisia tikkuja. Ilmeisesti joku direktiivi kieltää haarukoiden jakelun samalla tavalla.

Tämän salaatin suurin ongelma on se, että tämä ei vie nälkää. Jos on iltapäivällä tarkoitus tehdä jotain fyysistä, tästä salaatista ei saa energiaa joka yltäisi sinne asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti