maanantai 17. toukokuuta 2021

Silakkalaatikko #17

 



14.5.2021

Valmistaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
Saarioinen /14.5.21 / -

Paino, hinta, kilohinta
350 g, 2,55 €,  7,29 €/kg

Ulkonäkö
2 p
Pakkaus otti osumaa kauppakassissa, se ei siis ollut länässä kaupassa. Tarjoiluehdotuskuva pitää suunnilleen paikkansa, mutta eihän tämä mikään silmänilo ole.

Maku
1 p
Ennen makua mikrosta pyrkii ulos haju. Ja se on kuvottava. Ei haise peruna eikä kala vaan pistävä öklötys. Maku on hirvittävä. Perunat vielä jotenkin pystyy suuhunsa laittamaan, mutta harmaat köntit, jotka ilmeisesti ovat sitä silakkaa, on nieltävä kokonaisina. Tunkkaisen suolainen maku joka muistuttaa raatoa. Uuuuhhh.

Rakenne
1 p
Perunasiivut ovat perunasiivuja. Silakan kuvittelin olevan vähän pitkänomainen kappale kalamaista ainetta. Ei ole. Silakka on harmaa mössöinen köntti. Näyttää aivan samalta kuin kissan oksentama puoliksi sulanut hiiri. En valitettavasti saanut tästä näystä kuvaa, sillä keskittyminen oli pidettävä tiukasti lautasella, että tämän sai alas. Ja ikinä en osta tätä uudestaan, joten uutta kuvaa ei ole mahdollista ottaa.

Pisteet yhteensä
4 p
Mikä tämän eineksen tarkoitus on? Kuka tätä ostaa ja syö, sillä eihän tätä ihan yhtä tai kahta kokeilijaa varten vuokaan survota? Ilmeisesti silakkalaatikko on peräisin pula-ajalta, jolloin ei yksinkertaisesti ollut mitään muuta särvintä mistä ruokaa laittaa. Oletan, että silakkalaatikkofanien keski-ikä on lähempänä 90-vuotta kuin 80-vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti