torstai 13. toukokuuta 2021

Jauhelihakastike ja muusi #13



Jauhelihakastike ja muusi

8.5.2021

Valmistaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
HK / 18.5.21 / -

Paino, hinta, kilohinta
300 g, 1,98 €, 6,6 €/kg

Ulkonäkö
1 p
Jos pisteytys voisi alkaa nollasta, antaisin ulkonäöstä nollan. Mutta asteikko alkaa ykkösestä, joten ulkonäöstä tulee anteliaat 1 pistettä. Tarjoiluehdotuskuvaan on reilusti laitettu pari suolakurkkua ja punijuuriviipaletta. Annos itsesään on tunnistettavissa, mutta kaukalossa alkuaineet ovat rinnakkain ja kuvassa päällekkäin.

Maku
3 p
Yllätys yllätys. Jauhelihakastike maistuu oikealle jauhelihakastikkeelle. Ei mitään kikkailuja tai vedätyksiä. Ihan se on sen makuista kuin pitääkin.

Rakenne
3 p
Tämäkin yllätti positiivisesti. Ensi katsomalta olisi olettanut tämän olevan vain epämäärisen läjän. Haarukalla sai nostettua muusia ja kastiketta sen verran kuin tahtoi ja ne tuntuivat suussa suunnilleen siltä miltä niiden piti.

Pisteet yhteensä
7 p
Ainesosaluettelo kertoo, että on käytetty peräti kahta erilaista muunnettua tärkkelystä. Mausteita on useita ja kastikkeen maistuvuus tulee todennäköisesti niistä. Sitten HK läväyttää pöytään vitsin. Tuotteen valmistuksessa on käytetty myös E150c karotenoidia. Wikipedia kertoo sen olevan väriaine. Kysyn vaan, että jos tämä väriaine olisi jätetty pois, niin minkä värinen kaukalossa lymyävä satsi siinä tapauksessa olisi ollut? Ennemmän vai vähemmän harmaa?

Kaikesta huolimatta positiivinen yllätys ja siihen suhteutettuna varsin kilpailukykyinen kilohinta. Ei ole einestä karvoihin katsominen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti