tiistai 8. helmikuuta 2022

Wasabikirjolohta ja riisiä #92

 


Wasabikirjolohta ja riisiä
(Kirjolohipyöryköitä ja maustettua riisiä + wasabimajoneesia)

8.2.2022

Valmistaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
Saarioinen / 11.02. / A15 L0212 01:11

Paino, hinta, kilohinta
400 g, 5,49 €, 13,73 €/kg

Ulkonäkö
3 p
Annos näyttää samalta kuin tarjoiluehdotuksessa. Tämä on erittäin harvinainen ominaisuus eineksissä. Siitä piste. Tässä vaiheessa kalapyörykät eivät vielä heruta kuolaa suupielille.

Maku
4 p
Positiivinen yllätys. Riisikasvisseos on maistuvaa. Kalapyörykät ovat myös hyvän makuisia. Wasabimajoneesi on tulisuudeltaan sopivaa. Se selvästi maistuu tuliselle, mutta on kuitenki niin mietoa, että ei vaikeuta syömistä. Hauska yksityiskohta on se, että majoneesissa on 0,2% wasabitahnaa, joka puolestaan koostuu piparjuurijauheesta, wasabijauheesta, soijapapuöljystä ja maltodekstriinistä. Eli tahnaa on 2 promillea ja paljonko on itse wasabijauheen pitoisuus? Koko annoksen mittakaavassa wasabin pitoisuus on promillen osia.

Onko tämä oikeaa wasabia, joka on erittäin kallista? Piparjuuri muistuttaa wasabia, ja yleensä tässä mutkat oikaistaan. Piparjuurta siis myydään wasabina. Tämän ainesosaluettelossa lukee myös piparjuurijauhe wasabijauheen lisäksi. Vain Saarioinen tietää totuuden.

Rakenne
4 p
Annan rakenteesta anteliaat 4 pistettä. Riisi on epäkuivaa. Yleensä riisi on rutikuivaa eineksissä, mutta tässä se on miellyttävää. Kas kun siinä on seassa muutakin kuin riisiä. Kalapyörykät ovat nekin rakenteeltaan aivan toista kuin esim. kalapihvit (katso Artesaani kalapihvit smetanakastikkeella).

Pisteet yhteensä
11 p
Olin erittäin varautunut tämän suhteen, mutta annos yllätti positiivisesti. Hinta on keskimääräistä enemmän, mutta näin eksoottisesta ja maistuvasta annoksesta sen kärsi maksaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti