keskiviikko 3. huhtikuuta 2024

Thai cyrry #242

 



Thai curry

Herkkuindeksi 20 %

3.4.2024

Valmistaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
Bebl eats / ? / ?

Paino, hinta, kilohinta
300 g, 4,29 €, 14,3 €/kg

Ulkonäkö
3p
Ok ulkonäkö. Riisi on yhtä valkoista kuin amerikkalaisten elokuvatähtien neonvalkaistut hampaat.

Maku
3 p
Curry maistuu kuten pitääkin. Muuten ei hetkauta makunystyröitä tai tuntemuksia sinne tai tänne.

Rakenne
2 p
Ha haa - kanaa eli siis broileria matkivat palaset ovat rakenteeltaan liian hötöisiä. En ole vielä tässä kohtaa tutkinut ainesosaluetteloa, mutta veikkaan, että jonkun sortin proteiini-papu-lisäaine-seos on kyseessä.

Pisteet yhteensä
8 p
Ihan syötävää, mutta tuskin ostan uudestaan. Uusia tuttavuuksia on galangal ja kaffirlime. Jossain Amazonin viidakossa nämäkin varmaan itävät ja kypsyvät. Sieltä ne rahdataan Suomeen Helsinkiin ja näin meillä on ilmaston pelastavaa trendikästä vegaaniruokaa. 

Olkaa mitä mieltä tahansa, mutta eineksen nimi, valmistajan nimi ja valmistuasineiden pitää olla sellaisia, että niiden selvittämiseen ei tarvita Googlea. Tästä kuten edellisestäkään tämän valmistajan eineksestä en huomannut parasta ennen päiväystä. Varmaan se jossain oli, mutta eipä osunut silmiin.

4 kommenttia:

  1. Galangal on inkiväärin kaltainen maustekasvi. Mutta miten mausteet liittyvät ruoan vegaanisuuteen? Jos proteiinina olisi härkäpavun sijaan liha, eikö tuotteessa olisi käytetty enää mausteita ollenkaan?

    En tiedä härkäpavun viljelymaata tässä tuotteessa, mutta oli se Suomesta tai muualta Euroopasta, on se lihaa vähäpäästöisempi vaihtoehto. Kirjoitustyylistäsi ei oikein saa varmuutta, onko kyseessä perinteinen provosointi, vai laiskuus selvittää asioita.

    VastaaPoista
  2. Voi se olla laiskuuttakin, mutta enempi se on viitseliäisyyttä. Jos googlaisi kaikki aineet mitä eineksistä löytyy ja tutkisi niiden tietoja, aikaa palaisi tolkuttomasti.
    Tämähän ei suinkaan ollut sieltä "pahimmasta" päästä erikoisten ainesosien tapauksissa. Saattaa ihmetyttää miksi eineksissä käytetään ihmeellisiä, outoja ja erikoisia lisä- ja apuaineita (niin vegaanisissa kuin muissakin). Kirjoitin 'saattaa', sillä tiedän syyn. Syy on yksinkertainen. Olen oppinut sen seuraamalla rikossarjoja. Olen oppinut sen rautakaupassa. Olen oppinut sen tutkimalla autoni rakenneratkaisuja. Syy on raha. Valmistaja valitsee aina halvimman mahdollisen vaihtoehdon, joka toteuttaa halutun lopputuloksen eikä riko lakeja. Eli jos esim. galangal + muunnettu tärkkelys + E414 + E502a + hiivauute -sekoitus on halvempaa kuin loraus kermaa, käytetään tietysti ensin mainittua.

    VastaaPoista
  3. Aina vain enemmän menee pää pyörälle. Nyt heitit esimerkin, että mausteet + lisäaineet voisi olla halvempi vaihtoehto kermalle. Erikoiset vaihtoehdot, jotka ei mitenkään vastaa toisiaan, ja tässäkin tuotteessa on kookoskermaa.

    VastaaPoista
  4. Se oli vain esimerkki. Eikä koskenut siis juuri tämän kyseisen eineksen valmistusaineita. Tarkoitin siis sitä, että tietysti valmistaja käyttää halvempaa vaihtoehtoa jos sellainen on. Ja siinä yksi syy miksi einesteollisuus käyttää "kaikenlaisia aineita".

    VastaaPoista