keskiviikko 3. huhtikuuta 2024

Pasta carbonara #241



Pasta carbonara

Herkkuindeksi 20 %

2.4.2024

Valmistaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
Rebl eats / ? / ?

300 g, 4,29 €, 14,3 €/kg

Ulkonäkö
3 p
Ei paha, mutta muuten varsin normi ulkonäkö. Pahviholkki on kapea, joten annos näkyy hyvin ennen avaamista. Keskelle on nätisti kasattu kastikelisuketta.

Maku
3 p
Maku on ihan ok. Spagetti on tietysti spagettia ja itsessään lähes mautonta. Kastike on varsin mietoa ja sanoisin, että siitä puuttuu terävyys tai joku. Suolaa en käytä (lisää mihinkään), joten en osaa sanoa, auttaisiko suolan lisääminen. Joku muu saa kokeilla.

Rakenne
2 p
Spagetti ei itsessään ole mikään nautinto. Hankala syödä ja jotain tippuu ihan varmasti rinnuksille tai syliin. Jos itse keitän spagettia, pätkin sen ennen keittämistä 3 cm pätkiksi. Kyllä - olkoon kuinka väärin tahansa. Kastike on olematonta lirua, en pitänyt.

Pisteet yhteensä
8 p
Pakkausta on tosi vaikea avata, ja kuten kuvasta näkyy muovikalvo ja pahvi menivät syntyneessä käsirysyssä muotopuoliksi vaikka otin työkaluja avuksi.

Valmistusaineet luettelen tässä kokonaisuudessaan:
vesi
spagetti
 - vehnä
kaurakerma
 - vesi
 - rypsiöljy
 - kaura
 - hapettumisenestoaine E331
 - sitruunahappo
 - emulgointiaine E472e
 - ksntaanikumi
sipuli
vegaaninen pekoni
 - soijaproteiini
 - auringonkukkaöljy
 - suola
 - luontaiset makuaineet
 - antosyanidi (väriaine)
 - lykopeeni (väriaine)
 - potassium asetaatti (happamuudensöötöaine)
kaurakerma
 - vesi
 - gluteeniton täysjyväkaura
 - rypsiöljy
 - mausteseos
  - aromit
  - maltodekstriini
  - suola
  - dekstroosi
  - sipulijauhe
kasviproteiini
 - herne
 - härkäpapu
 - suola
rypsiöljy
vehnäjauho
vegaaninen härkäfondi
 - vesi
 - suola
 - aromi
 - sokeri
 - sipuli
 - stabilointiaine ksantaanikumi
 - masteet
soijakastike
 - vesi
 - soijapapu
 - vehnä
 - suola
mustasuola
vegaaninen parmesan
 - muunnettu tärkkelys
 - vesi
 - kookosöljy
 - luontaiset vegaaniaromit
 - suola
 - sokeri
 - happamuudensäätösine sitruunahappo
 - kasvikuitu
 - kalsiumkarbonaatti
 - luontaiset värit
  - beetakaroteeni
  - B12-vitamiini
persilja
hillosokeri
 - sokeri
 - pektiini
mustapippuri
suola
savuaromi
 - savuaromi
 - stabilointiaine polysorbaatti
 - vesi
 - happamuudensäätöaine sitruunahappo
 - väri (sokerikulööri)
sinappi
valkopippuri

HUH HUH !!

Annos on vegaaninen, mutta mitään muuta se ei sitten olekaan. Kysymyksiä:
- Mitä tarkoittaa luontaiset vegaaniaromit? Tehty vegaaneista? Tuskin sentään.
- Miksi sinapin valmistusaineita ei ole lueteltu?
- Miksi on käytetty väriainetta, vaikka annos on siitä huolimatta käytännössä väritön?
- Minulle täysi uusi aine on mustasuola. Mitä se on?
- Miksi tässä on hillosokeria?
- Miksi fondin pitää olla härkäfondia kun se ei sisällä nautaa? Jos keksitään vegaaninen vastine, miksi se silti yrittää matkia eläinperäistä tuotetta nimellään? Pöh. Keksikää sille kokonaan uusi nimi ja sillä hyvä.

Tämä on siis vegaaninen tuote. Ei siinä mitään - vegaanisuus on ok, mutta eikö vegaanista einestä voi tehdä ilman sataa lisäainetta? Kumpi on pienempi paha, syödä oikeaa penistä... pekonia vai nauttia potassium asetaattia? Mistähän moinen aine louhitaan/pumpataan ja mihin se kertyy ihmisessä ja mitä sivuvaikutuksia sillä on? Tämä oli retorinen kysymys, sillä en jaksa googlettaa.

Niin tai näin, niin mielestäni valmistaja huijaa sillä tämä ei ole pasta carbonaraa. Ei ole!


1 kommentti:

  1. Ainesosaluettelossa lukee sinappijauhe. Sinappijauhe ei sisällä muita ainesosia kuin jauhettua sinapinsiementä, jota käytetään myös varsinaisen sinapin valmistukseen. Väriaineet on tässä mielenkiintoisia. Antosyanideja löytyy esim. mustikoista ja lykopeenia tomaatista. Kummatkin aineet ovat todella terveellisiä. Sokerikulööriä en haluaisi itse syödä. Mustasuola on rikkiyhdisteitä sisältävää mineraalisuolaa. Maistuu hämmentävän paljon kananmunalta. Hillosokeria on varmaan kahdestakin syystä. Diabeteskansa on tottunut sokerin makuun joka paikassa, ja hillosokerin pektiini sakeuttaa koostumusta. Härkäfondi on ehkä kyseenalainen tapa nimetä fondi, mutta toisaalta en itse keksi äkkiä hyvää tapaa eritellä tuotteita, jotka muistuttaa enemmän tai vähemmän vaikka härkä-, kana- tai kalafondia. Onko kaikki eri tyyliset vegaaniset fondit ihan vaan pelkkää fondia, makumaailmasta riippumatta? Itse en lisäaineista välitä. Säilöntäaineista on nyt löytynyt alustavaa tutkimusnäyttöä, että ne voivat olla haitaksi suolistomikrobikannalle. Niitä ehkä välttäisin siksi. Tosin en kyllä osta koskaan eineksiä tai oikeastaan mitään edes puolivalmistakaan tavaraa, joten lisäaineita tulee harvemmin muutenkaan syötyä.

    VastaaPoista