sunnuntai 21. huhtikuuta 2024

Hernekeitto #244



Hernekeitto

Herkkuindeksi 58 %

17.04.2024

Valmistaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
Atria / 16.4.24 / -

Paino, hinta, kilohinta
300 g, 2,49 €, 8,3 €/kg

Ulkonäkö
2 p
Hernekeitto ei normaalistikaan ole silmänilo. Kovin ankealta näyttää, eivätkä roiskeet paranna sitä.

Maku
3 p
"No rokalt rokka maistuu herra majuri." Maku on 100% hernekeittoa. Itse tuunaan hernekeittoa aina tujauksella sinappia.

Rakenne
3 p
Yllättävän sakeaa ollakseen 'tämän tyyppinen' eines, eli valmiina lusikoitavaksi tarkoitettu keitto. Toki hernekeittoa on helppo notkistaa tilkalla vettä. Purkkihernekeitto jota yleensä syön, on pakattu tiukkaan ja siihenhän lisätään 50% tilavuudesta vettä lämmitysvaiheessa.

Pisteet yhteensä
8 p
Tässä taitaa olla yksi lajinsa ennätys - tai ainakin kärkipään sijoitus. Valmistusaineita on viisi: vesi, herne, sianliha, suola, meirami. Ei säilöntäaineita. Ei stabilointiaineita. Ei mitään ylimääräistä. Hyvä juttu.

Hernekeittohan on tankkaussapuskaa parhaimmillaan, eli tässä ei haeta mitään elämyksiä, vaan pelkkiä kilojouleja päivän rientoihin. Siihen tämä annos soveltuu erittäin hyvin.

Kun näin tämän pakkauksen kaupassa naurahdin ensin. Miksi ihmeessä hernekeittoa on paketoitu tähän muotoon, koska säilyketölkissä saman tavaran saa erittäin paljon halvemmalla, eli noin kuudesosahinnalla eli noin 1,5 €/kg hintaan. Eli näin ajatellen vastaava tuote kannattaa ilman muuta ostaa tölkissä. Paitsi jos syö tämän työpaikalla, jossa ei ole kattilaa yms. varustusta.


1 kommentti:

  1. Tuo on yksi suurimmista mysteereistä, miksi purkkihernekeitto vaatisi kattilaa. Ihan helposti saa mikrossa lämmitettyä purkkihernekeiton, kun laittaa lautaselle vettä lisäksi.

    VastaaPoista