tiistai 10. lokakuuta 2023

Pizza quattro formaggi #211



Pizza quattro formaggi

Herkkuindeksi 0 %

1.10.2023

Valmistaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
Dr. Oetker / 02/2024 / 300323 12 12:072

Paino, hinta, kilohinta
340 g, 4,25 €, 12,5 €/kg

Ulkonäkö
2 p
Ennen paistamista tämä kiekko on vitivalkoinen. Siis täysin blankko vaaleilla laikuilla. Paistaminen tuo onneksi hieman väriä. Olen antelias ja annan kaksi pistettä, koska näyttää suunnilleen samalta kuin kuva laatikossa - siis ihan pitsalta.

Maku
1 p
Täysin mauton. Onneksi näin, sillä tässä on homejuustoa. En osaa italiaa kuin muutaman huudahduksen ja ymmärsin ostopäätöstäni tehdessä seuraavat asiat: Tämä on pizza ja siinä on quattro jotain. Eli pitsa neljällä jollakin formaggilla. Formaggi on juusto italiaksi. Varoituksissa lukee, että saattaa sisältää sinappia. Kävi huono tuuri ja tähän minun yksilööni ei ollut roiskahtanut vahingossa yhtään sinappia makua tuomaan.

Kannattaisi laittaa pakkauksen päälle tieto homejuustusta, sillä on ihmisiä, jotka eivät pidä homejuustosta.

Rakenne
1 p
Pohja on erittäin ohut, eikä se ole mikään. Pohjaa on vaikea kuvailla. Se on kuin murotaikinaa, joka ei murene. Vaatii veitsellä leikkaamista, mutta ei tunnut normaalilta pitsapohjalta. Ei maistu miltään. 

Päälliset tulivatkin jo selväksi: juustoa neljää ei sorttia, joka on tylsimmistä tylsin setti.

Pisteet yhteensä
4 p
Yksi asia on varma. Tämä on huonoin pitsa, jonka olen syönyt. Tämä ei oikeastaan ole mikään ja häviää selvästi jopa klassikolle.

Sain nieltyä ja pysyi sisällä. Hyvin nukutti, joka on yllättävää, sillä ei tämä mikään rasvapommi ollut. Rasvaa vain 12%. Ja nyt tulee se pommi: vain yhtä lisäainetta eli muunnettua tärkkelystä. Yhtä hyvin niitä olisi voinut olla tusinaa erilaista.

Pakkauksen tietojen tulkitsemiseen tarvitaan suurennuslasia, sillä kaikki tiedot on lueteltu seuraavilla kielillä ja tosi pienellä fontilla: saksa, itävalta, sveitsi, ranska, belgia, luxenburg, iso-britannia, irlanti, tanska, suomi, norja, ruotsi, espanja, portugali ja kreikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti