torstai 12. lokakuuta 2023

Mustikkavaniljapuuro #212



Mustikkavaniljapuuro

Herkkuindeksi 56 %

6.10.2023

Valmistaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
Kokkikartano / 11.10. / 19:21

Paino, hinta, kilohinta
250 g,  2,15, 8,60 €/kg

Ulkonäkö
2 p
Puuro on puuroa ja siitä ei pääse mihinkään. Otan kuvan annoksesta aina suoraan mikrosta ulosoton jälkeen tasan sellaisena kuin eines sieltä ulos tulee. Pakkauksen kuvassa olevaa puuroa on selvästi sekoitettu. Olen ajatellut, että se on tasapuolista, kun en hämmennä tai muutenkaan sekoittele annoksia ennen kuvaamista.

Maku
3 p
Mustikka maistuu. Melko makean makuista - no tässähän on sokeria 8,3 %.  Ihan mielellään tätä syö.

Rakenne
3 p
Rakenne muistuttaa vispipuuroa, eli tasaista ja sileää eikä perinteista kattilassa tehtyä puuroa.

Pisteet yhteensä
8 p
Kyllä tätä voi syödä. Annos on pieni, eli nälkää se ei vie, jos on tarkoitus tehdä jotain muutakin kuin naputella tietokonetta. 

Entäpä ne valmistusaineet? Luettelen ne tässä kaikki: vesi, kerma, mustikka, mannasuurimo (=vehnä), sokeri, vaniljasokeri, jodioitu suola, kardemumma. Siis siinä kaikki.

Kerron tässä nyt miten käytän suolaa: En käytä suolaa kuin keitetyn kanamunan päällä. En laita suolaa itse keitettyyn puuroon, en mihinkään taikinaan ja mielestäni suolan voisi jättää tästäkin pois. Mikä on suolan tarkoitus? Onko sillä joku kemiallinen tehtävä taikinoissa ja puuroissa? Ei kai pullataikinaan suolaa maun takia ohjeisteta lisäämään. Kokemusperäinen tieto kertoo, että suolaton pullataikina toimii aivan yhtä hyvin suin suolattu. Mielestäni puuroon on siis ihan turha laittaa suolaa, koska itse laitan puuroon sokeria ja voisilmän. HEP - loimuloheen on laitettava suolaa, sen verran korjaan kirjoittamaani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti