tiistai 3. lokakuuta 2023

Kanachipotle #208



Kanachipotle

Herkkuindeksi 18 %

16.9.2023

Valmistaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
Fresh Servant Oy / 19.9.2023 / -

Paino, hinta, kilohinta
240 g, 4,35 €, 18,13 €/kg

Ulkonäkö
4 p
Sehän on salaatti!

Maku
3 p
Maku on melko mieto, mutta eihän tässä olekaan mitään voimakkaanmakuista. Sanoin näin melkoisen kokeneena einesten syöjänä tämän olevan maun puolesta täysin keskiverto. Ei yllätyksiä, eli maistunee todennäköisesti melkein kaikille.

Rakenne
4 p
Suippokaali on hyvä valinta tähän. Yleensä näiden lounassalaattien ongelma on se, että salaatinlehdet ovat kuin joku olisi istunut niiden päälle. Siitäkin huolimatta, että rasiassa on erilaisia muovisia lokeroita ja väliseiniä. Yhtään pidempään kuljetettaessa ainekset menevät väkisin linttaan. Mutta ei tässä. Suippokaali on pitänyt pintanta ja annos on kuohkea - jos salaatista voi sitä ilmaisua käyttää. Sitä paitsi suippokaali maistuu hyvälle ja siinä on hyvä suutuntuma.


Pisteet yhteensä
11 p
Itse salaattiosassa on 9 ainetta, joista kaksi on lisäainetta ja yksi on suola. Suola! Missä suola on salaatissa? Mihin suolaa tarvitaan salaatissa?

Sitten on salaatinkastike. Maun puolesta menetteli, rakenne oli hieman muovimainen. Salaatinkastikkeessa on 46 NELJÄKYMMENTÄKUUSI eri ainesta. Tämä taitaa olla ennätys. Mukana on tuttuja muunnettuja tärkkelyksiä ja E-aineita on puolen tusinaa. Chipotlejalapenoa on 1,5% kastikkeesta. Koska kastiketta on 33g, tämän cipotien määrä koko annoksessa on 0,495 g. Siis alle puoli grammaa. Onko kyseinen chipotle kovinkin voimakasta kun sitä on näin mikromainen määrä ja koko annos on nimetty sen mukaan?

Hauskin tai eksoottisin lisäaine on pyökkisavustettu vesi. Miten vesi voi olla savustettua? En havainnut annoksessa pyökin makua. Olen työstänyt pyökkiä puutöissä, joten olen aistinut suussani pyökkipölyn maun ja oletan tietäväni miltä pyökki maistuu. Mutta että oikein savustettu pyökki...korjaan savustettu vesi 😂

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti