sunnuntai 19. helmikuuta 2023

Chopped pork & mac n' cheese #170

 

Chopped pork & mac n' cheese

15.2.2023

Valmistaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
Mattila bros. / 17.2.23 / -

Paino, hinta, kilohinta
280 g, 4,99 €, 17,82 €/kg

Ulkonäkö
2 p
Tarjoiluehdotus näyttää paremmalta, mutta sehän on luonnonlaki. Vaan mikä on tarjoiluehdotukssa annoksen alla oleva ryppyinen muovipussi?

Maku
4 p
Täyteläinen maku on hyvä ja punasipuli on raikasta. Oikein maistuvaa.

Rakenne
3 p
Kovin tahmaisen tuntuinen, liki liimamainen. Eihän juustomakaroni mitään rapeaa ole, mutta tämä tuntui kovin tahmealta. Liha on ok, vaikka sitä on vain ohut ripaus.

Pisteet yhteensä
9 p
Annoksen suurin miinus on kilohinta. Rasiaan olisi mahtunut kolminkertainen määrä tavaraa. Olisi pitänyt punnita, että oliko tässä varmasti se määrä mikä on ilmoitettu. Jäi nälkä.

Valmistusaineita on käsittämättömän paljon. Tässä muutamia: emulgointiaine, selluloosa, stabilointiaine E450, modifioitu tärkkelys, tamarindiuute, jne jne. Paljonpa lohduttaa, että laktoosia ei ole.

Mikä idea on tämän eineksen nimessä? Miksi se on englanninkielinen? Tuoteseloste on vain suomeksi ja ruotsiksi, eli Suomen ja Ruotsin ulkopuollelle tätä ei kuitenkaan voi tällaisenaan viedä. Eikö olisi ollut selvempää nimetä eines Juustomakarooniksi ja revityksi possuksi (kuten pienellä lukee takana)? Jos on aikomus valloittaa maailma juustomakaronilla, ei sitä voi tehdä tällä siis pakkauksella, eli uusi pahviläpäre on joka tapauksessa tehtävä globaaleille einesmarkkinoille.

Pakkauksessa lukee: Ylöjärvellä hitaasti matalalla lämmöllä kypsytetty. Se on siis Cooked slowly at low heat in Ylöjärvi.
Ylöjärvi smokehouse puolestaan tarkoittaa Ylöjärvi savutalo. Onko se savusauna, savusukkelluksen harjoitustila, savustamo, tupakointila, palopaikka vai mikä?
Ymmärrätte varmaan mitä mieltä olen tästä muotivillityksestä, joka on nyt vallannut einessapuskoiden pakkauskääreet.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti