tiistai 12. joulukuuta 2023

Salami-Nduja #223



Salami-Nduja (pakastepitsa)

Herkkuindeksi 6 %

Valmistaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
Pizzabacken Oy / 13.08.24 / 12:07

Paino, hinta, kilohinta
475 g, 8,05 €, 16,95 €/kg

Ulkonäkö
5 p
Näyttää pitsalta ja näyttää samalta kuin pakkauksen kuvassa oleva pitsa. Tässä on selvästi panostettu ulkonäköön, eikä aineksia ole vain mätetty pohjan päälle.

Maku
2 p
Aivan liian tulista! Tämä on tulisin ruoka, jota muista syöneeni. Söin pitsan noin klo 15 aikoihin. Suuta poltti kunnolla ja sammutin poltetta puolikkaalla valmiiksi viipaloidulla Pullava-pitkolla ja maidolla. Vielä seitsemän jälkeen illalla kielessä ja huulissa tuntui poltetta. Tuskin tulisuus pelkistä jalapenoista tuli. Tietääkseni söin ensimmäisen kerran njudaa - ja todennäköisesti myös viimeistä kertaa. Ei ole minun juttuni. Olikohan tässä joku annosteluvirhe?

Rakenne
3 p
Pohja ja reuna ovat liian hallitsevat. Pakkauksessa hehkutetaan, että taikina on hidasta. Ja rapeutta kehutaan. Mikä ihmeen muoti tuosta rapeudesta on tullut? Kaikissa kokki- ja leipomisohjelmissa, jotka vahingossa silmiini osuvat, kehutaan rapeutta. Miksi? Voiko rapeutta olla liikaa? Mikä on rapeuden vastakohta? Entä jos ei pidä ylitsepursuavasta rapeudesta? Ongelmana tässä pitsassa ei kuitenkaan ollut liika rapeus vaan liika vahvuus. Kyllä. Pohjan rakenne oli niin tanakkaa varsinkin reuna-alueilla, että sitä piti leikata ihan tosissaan ja pelotti, että lautanen halkeaa alla. Huomautan vielä, että paistoin pitsan tarkalleen pakkauksessa olevan normaalista poikkeavan ohjeen mukaisesti.

Päälliset olivat rakenteen puolesta ok.

Pisteet yhteensä
10 p
Pettymys. Kovasti kehuttu pitsa ei säväyttänyt minua. Pakkaus erottuu edukseen ja jos tästä pitsasta pitää, se on helppo bongata pakastealtaan väri-ilotuksen seasta.

Valmistusaineet melko normaali kimara dekstrooseineen ja hapettumisenestoaineineen. Miksi pakasteessa pitää olla hapettumisenestoainetta?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti