keskiviikko 1. maaliskuuta 2023

Ruismarjapuuro #174



 

Ruismarjapuuro

20.2.2023

Valmistaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
Saarioinen / 02.03. / -

Paino, hinta, kilohinta
400 g, 3,35 €, 8,38 €/kg

Ulkonäkö
4 p
Puuro on puuroa ja siksi taas tasan neljä pistettä. Tuli mieleen, että pitäisikö näissä tapauksissa pistetystä jotenkin muuttaa. Eihän se ole puuron vika, että se on puuroa. Vai pitäiskö tälle antaa täydet viisi pistettä kun edustaa puuroa parhaimmillaan? Tarjoiluehdotuksen kuva on 1:1 itse tuotteesta ja näitä tapauksia ei ole kuin ihan yksittäisiä.

Maku
2 p
Ruismarjapuuron makua muistuttaa, mutta vähän pliisu eli kevyt maku. Tämä on myös hieman liian makeaa.

Rakenne
3 p
Rakenne on liian pehmeän tasainen. Tämä on rakenteeltaa aivan kuin vispipuuroa. Joko kaikki on hienonnettu täysin tai massa on siivilöity. Ei siemenen siementä tms. Helppoahan tätä on lusikoida.

Pisteet yhteensä
9 p
Tämä oli pakko ottaa kaupasta mukaa sillä kysessä on pirana, eli ruispuolukkapuuro. Jotkut kutsuvat sitä myös marjamämmiksi. 

Vertasin tätä tietysti itse tehtyyn  piranaan. Eroa on. Suurin ero on rakenteessa, sillä itse tehtyä ei tietenkään soseuteta. Osa puolukoista jätetään jopa survomatta, joten niitä saattaa löytyä kokonaisena piranan seasta. Lisäksi itse tehtyyn tulee aina kuori ja vahva maltainen maku.

Eihän tätä ole soseutettu! Tuoteseloste kertoo, että tämä on tehty puolukka- ja punaherukkamehusta. Ei lisäaineita, eli sakeus tulee ruisjauhoista. Mehun käyttö on kyllä tavallaan fuskaamista.

Jos haluat tehdä oikeaa piranaa eli ruismarjapuuroa itse, ohje löytyy kirjoittamastani Insinöörin keittokirjasta. Homma ei ole vaikea, mutta valmistuminen kestää koko yön. Oikea pirana pesee tavallisen liisterikaurapuuron 10-1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti