tiistai 28. maaliskuuta 2023

Gunpowder potato chana masala #181



Gunpowder potato chana masala

21.3.2023

Valmistaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
HKSan Finland / ? / -

Paino, hinta, kilohinta
350 g, 6,29 €, 17,97 €/kg

Ulkonäkö
2 p
Eipä ole hurraamista. Aavistus keltaista väriä kulmssa, muuten näyttää kovin ankelta, ellei jopa synkältä. Pahvikääreessä on keltainen banaanin muotoinen graafinen ilmestys. Outoa.

Maku
2 p
Erikoisen tunkkaisen kirpeä. Todellakin kirpeä ja sitä osui pariin ensimmäiseen haarukalliseen ja sen jälkeen lopuissa ei ollut oikein mitään makuja. Riisi varsinkin maistui tallukan pohjalle.

Rakenne
3 p
Kolmiosainen rakenne. Ohutta tikkumaista riisiä. Papusoosi, joka ei maistunut kerrassaan miltään. Lisäksi pari potun puolikasta, joiden lisänä oli jotain. En tiedä vielä mitä, sillä en ole luntannut valmistusaineita.

Pisteet yhteensä
7 p
SIIS MITÄ IHMETTÄ? Annoksen nimi on ruuti (=asepulveri) peruna asia papit. Chana masala on arabiaa ja tarkoittaa asia pappeja. Englantia se ei ole. 

Tässä on taas einesvalmistajalta kadonnut tolkku. Ostin eineksen Salesta, jossa asiakkaat ovat pääosin suomenkielisiä. He eivät hae mitään huikeita elämyksiä, vaan tankkaavat jää- ja ruokakaappejaan. Miksi annos on nimetty näin ufosti? Tuoteseloste on suomeksi - kas kun laki vaatii se olevan suomeksi. Eikö annos menisi paremmin kaupaksi, jos siinä kerrottaisiin selvästi mitä rasia sisältää? Sirtuunainen riisi-papu-perunamuhennos olisi parempi. Tai jos sen nimeäisi näin: Ei paskempi kasvisruoka. Tai: Tikka masalan pikkuserkku. Tai: Eineskeittiön erikoinen. Tai: Tujaus eksotiikkaa kera riisin. Tai: Potut ja menoksi. Jos olet einestehtailija ja tarvitset jotakuta, joka keksii annoksille nimiä, olen käytettävissä kohtuullista korvausta vastaan.

Lisäaineita on yhtä lajia, mutta mausteita tai sellaisiksi luokiteltavia aineita on 19 kpl. Outoa, että niillä ei ole saatu tämän kummoisempaa makua aikaiseksi.

Suurin miinus on järkyttävän älytön kilohinta.

2 kommenttia:

  1. Jostain syystä tämä Eineskunkku-blogi näkyy kännykällä ns. tietokone-sivuna (eli kovin on pientä tekstiä). Toinen blogini Munkkirasti näkyy kännykällä automaattisesti mobiili-näkymässä. Jonkin aikaa olen etsinyt asetusta millä tähän voi vaikuttaa, mutta eipä ole löytynyt...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etusivu linkin alapuolella voi valita internet tai mobiili version

      Poista