maanantai 7. kesäkuuta 2021

Poronkäristys #37

 


Poronkäristys

6.6.2021

Valmistaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
10.6. / Saarioinen / A15 L1401 06:22

Paino, hinta, kilohinta
350 g, 5,49 €, 15,69 €/kg

Ulkonäkö
2 p
No niin. Tässä sitä taas ollaan. Eihän tämä tämän kummoisemmalta voi näyttää. Miksi poronkäristykset ylipäätään näyttävät tältä? Miksi liha on sen muotoista kuin se on? Onko syynä poro, vai lihan irrottamiseen ja hienontamiseen käytetty työkalu, lihan säilöntä, vai mikä?

Jos ihmettelette miksi toinen kuva on sen näköinen kuin on, niin ihmettelen minäkin. Joku häiriö jossain, eikä tästä annoksesta ole muuta otosta pakkauksesta. Pahvikääre meni jo roskiin, mutta eiköhän asia kuitenkin tule selväksi.

Maku
3 p
Liha maistuu todella hyvälle. Poronkäristyksessä on sitä jotain.

Rakenne
2 p
Muusi on vetelää eli kuohkeutettu ilmalla. Jos suoraan sanon, ja siis sanon sen nyt, niin muusi on halvan tuntuista. Laittakaa kunnon muusia eikä lötköä sosetta.
Puolukkahillo on onnetonta. Täysin vetelää sosetta ja äkkimakeaa. Jos pakastimessa on puolukoita, kannattaa hillonkaltainen tuote heittää roskiin avaamattomana. Sokerista 3/4 pois ja puolukkaa 100% lisää. Puolukkahillon (tai onko se ollenkaan hilloa) pitää maistua happamalta eikä yhtä makealta kuin mansikkahillon.

Pisteet yhteensä
7 p
Pettymys. Katso mikä on kilohinta. Huh huh. Tähän hintaan kaiken pitäisi olla kohdallan, mutta ei ole. Ilmeisesti poronliha on niin kallista, että muusta on pitänyt tinkiä. Lisäaineita ei ole käytetty muussa kuin tuossa edellä parjaamassani puolukka hillossa. KAS - tuoteseloste kertoo, että siinä on käytetty sakeuttamisainetta. No ei uskoisi, niin vetelää se on.
Vinkki valmistajalle: jättäkää koko hilloviritelmä pois ja käyttäkää siitä säästyneet rahat parempaan muusiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti