sunnuntai 20. kesäkuuta 2021

Maksalaatikko #45

 


Maksalaatikko

17.6.2021

Valmistaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
Saarioinen / 24.6. / R11 L1591 11:18

Paino, hinta, kilohinta
400 g, 1,98 €, 4,95 €/kg

Pisteet yhteensä
9 p
Annan suoraan neutraalit 9 pistettä eli asteikon keskiarvopisteet.
Tämä on klassikko ja Suomen suosituin einesruoka. Saarioinen on valmistanut tätä vuodesta 1957 alkaen ja jotain tässä täytyy olla, että tämä uppoaa suomalaisiin.

Ulkonäön mukaan tästä ei voi antaa pisteitä. Maksalaatikko on tylyn näköinen ilmestys, kuten yllä olevasta kuvasta näkyy. Jako on selvä: joko pidät tai et pidä. Muita vaihtoehtoja ei ole. Asia on loppuunkäsitelty. Tätä on siis turha arvostella sen tarkemmin koska olet jo päättänyt kantasi.

Oletko tiennyt, että maksalaatikko on terveellistä? Siinä on haitallista tyydyttynyttä rasvaa vain 1%. Proteiinia on 6,4%. Toki on todettava, että sokeria on 7,9% ja kuidun määrä jää alle 1%:n. Ja kuten kaikki tietävät maksalaatikossa on reippaasti A-vitamiinia.

Itse syön maksalaatikkoa sekä rusinoilla, että ilman, miten sattuu laatikko hyllystä käsiin osumaan. Rusinapitoisuudella ei ole väliä, sillä mielestäni maksalaatikkoon upotetut rusinat ovat melko mauttomia. Puolukkaa on sen sijaan pakko olla. Nykyään syön maksalaatikon kanssa paljaita puolukoita - ei sosetta, eikä hilloa, eikä sokerointia.

Kyllä klassikon tunnistaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti