torstai 14. maaliskuuta 2024

Broilerpyörykät ja muusi #235



 

Broilerpyörykät ja muusi

Herkkuindeksi 31 %

1.3.2024

Valmistaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
Saarioinen / 28.02 / A15 L0384 14:26

Paino, hinta, kilohinta
320 g, 3,59 €, 11,22 €/kg

Ulkonäkö
3 p
Anteliaat kolme pistettä, koska näyttää siltä miltä sen suurin piirtein pitää näyttää.

Maku
2 p
Harvinaisen mauton. Tuli mieleen, että onkohan tästä jäänyt joku mauste pois?

Rakenne
3 p
Muusi on ok, vaikka onkin aika tiukkaa. Parempi niin, kuin kuohkea. Pyörykät ovat todella kuivia. Tässä on tietysti otettava huomioon se, että en ole koskaan pitänyt broilerpyöryköistä. Enkä mitenkään pääse eroon siitä ajatuksesta, että liha jota näihin palleroihin käytetään on sitä vihon viimeistä ripettä, jota ruhosta irti saadaan kaavittua.

Pisteet yhteensä
8 p
Perusjuttu perusnälkään ja sillä hyvä. Kannattaa tuunata hieman, että saa enemmän makua oman mielen mukaan.


2 kommenttia:

  1. Eikö se ole parempi eettisyyden ja ympäristön kannalta käyttää "vihon viimeiset rippeet", eikä nirsoillen heittää muut kuin sisäfileet eläimistä jätteeksi? Aasiassa syödään jänteet, sorkat, sisäelimet, nahka, kaikki.

    VastaaPoista
  2. Totta. Varsinkin sisäelimet ovat Suomessa aliarvostettuja. Sehän on pelkkää säästöä jos kaikki käytetään. Sitähän ei tiedä tiedä mitä liha-osia eineksissä on käytetty. Tai tietää: halvinta mahdollista. Tällä en tietenkään tarkoita, että koneellisesti kasaan raavitut broilerin liharippeet olisivat vähäarvoisempaa ravintona kuin fisäfile. Tarkoitan sitä, että valmistaja käyttää kaikkia niitä "rippeitä", joita lain ja valmistustekniikan mukaan on mahdollista käyttää, jotta tuoteseloste/nimi kuitenkin pitää paikkaansa.

    VastaaPoista