torstai 16. marraskuuta 2023

Possu-pekonipihvit ja juurespannu #217




Possu-pekonipihvit ja juurespannu

Herkkuindeksi 20 %

8.11.2023

Valmistaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
Saarioinen / 08.11. / A15 L2913 18:59

Paino, hinta, kilohinta
320 g, 5,19 €, 16,22 €/kg

Ulkonäkö
4 p
Kuva kertoo enemmän kuin tuhat blogia. Eines näyttää oikein hyvältä ja monipuoliselta. Ehkä kastikkeen vaalean härmäinen väri hieman häiritsee. Ilman sitä olisi tullut viisi pistettä.

Maku
3 p
Mieto makuelämys. Uotista lainaten: "Ei huaano." Juuresten maku odotusten mukainen. Kastike ok. Pihvit kovin vaatimattoman makuiset ja pekoni ei maistu lainkaan.

Rakenne
3 p
Juurekset aavistuksen liian kovia, mutta silti syötävissä. Pihvit ovat murekepihvejä, joka on pihvien economy-luokka. Pihvit tuntuivat siis aivan jauhelihapihveiltä - ja helppohan ne on syödä.

Pisteet yhteensä
10 p
Ihan kelpo eines. Pekonia on 14% ja koska siitä ei jäänyt mitään havaintoa ehdotukseni on seuraava: Pekonin määrää lisätään tuntuvasti, jos se ei lisää hintaa. Toinen vaihtoehto on jättää pekoni kokonaan pois ja napata kilohinnasta kolme euroa pois.

Miksi herkkuindeksi on näinkin huono verrattuna kanttarellikeittoon? Syy on kilohinta, joka vaikuttaa indeksiin kaksinkertaisella kertoimella. Tämä on selvästi yli rajahinnan, joka on kymmenen euroa kilolta ja em. vertailuesimerkki on selvästi alle kympin kilo. Onko tämä oikea tapa laskea indeksi? En tiedä, sillä mitään vastaavaa en netistä löytänyt. Eineksissä yksi tärkeä ominaisuus on hinta. Pääasia on tankkaaminen eikä suuri nautinto ja ruualla hifistely. Eli tällä kaavalla jatkan kunnes jotain fiksumpaa keksitään.

1 kommentti: