maanantai 13. marraskuuta 2023

Kanttarellikeitto #216



Kanttarellikeitto

Herkkuindeksi 35 %

1.11.2023

Valmistaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
Saarioinen / 08.11. / L2913

Paino, hinta, kilohinta
300 g, 2,55 €, 8,5 €/kg

Ulkonäkö
2 p
Miten tätä voi ulkonäön mukaan arvioida? Keitto on niin olemattoman näköistä, että kameran automaattitarkennuskaan ei saanut kohdistettua katsettaan siihen. Annan kuitenkin kaksi pistettä yhden pisteen sijaan, sillä on olemassa selvästi enemmän vastenmielisemmän tai muuten epäilyttävämmän näköisiä eineksiä. Tämä keitto ei vain näytä yhtään miltään.

Pahoittelen ensimmäisen kuvan heikkoa laatua. Kuvauspaikan yleisvalo simahti ja kuva piti ottaa "käsikopelolla" ja pieleen meni. Led-lamppu, jonka piti kestää "satatuhatta tuntia ja olla selvästi ympäristöystävällisempi kuin hehkulampun". No eipä kestänyt vuottakaan ja todellisia käyttötunteja tuli vain muutama sata. Tietenkin purin lampun ja katsoin mitä se piti sisällään, mutta ei sitä voi kotikonstein korjata. Ei, yksinkertaisesti siitä syystä, että sitä ei saanut rikkomatta avattua.

Maku
2 p
Melko mieto maku. Kyllä tässä kanttarelli maistuu, mutta heikosti ja siinä kaikki.

Rakenne
2 p
Rakenne muistuttaa etäisesti pinaattikeittoa, mutta on selvästi ohuempi. Melkeinpä voisi sanoa tämän olevan vetistä. Ei sattumia, eli pelkkää lientä.

Pisteet yhteensä
6 p
Eipä kovin kummoinen eines. Kanttarellia on 6%, eli suurin osa kiintoaineesta on maissitärkkelystä (siis sen aiheuttamaa sakeutta). Positiivista on lisäaineiden puuttuminen.

Suurin ongelma on se, että tämä ei vie nälkää. Energiapitoisuus on 363 kJ/100g. Onko se paljon vai vähän? En osaa sanoa, mutta jos tämän voimalla on tarkoitus suunnistaa iltarasteilla muuta kuin lyhyin rata, veto loppuu kesken suorituksen.

1 kommentti:

  1. Samaa mieltä että tällä ei kyllä nälkä lähtenyt eikä koostumuskaan ollut mitenkään elämys.

    VastaaPoista