sunnuntai 11. kesäkuuta 2023

Pakkalan perinteinen Kanaviillokki #197



Pakkalan perinteinen Kanaviillokki

5.6.2025

Valmistaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
HK Scan Finland / 07.06 / -

Paino, hinta, kilohinta
300 g, 2,59 €, 8,63 €/kg

Ulkonäkö
1 p
Tarjoiluehdotuksen kuva ei ole kanaviillokkia vaan jonkun näköistä broileripataa. Jos valmistaja ei uskalla laittaa kääreeseen kuvaa sisällä olevasta annoksesta, kannattaa kuva jättää kokonaan pois. Ihan sama vaikka pakkauksessa olisi ollut verilettujen kuva - HALOO? Niin...no kun katsoo minkä näköinen rasian sisältö, en yhtään ihmettele, että pakkauksen kuva on täysin eri karsinasta.

Maku
2 p
Erittäin mautonta. Ainesosaluettelon mukaan tässä on käytetty kaiken muun lisäksi aromia ja aromia. Mitähän ne lienevät?

Rakenne
2 p
Lihapuolen rakenne on viillokkia kuten pitääkin, eikä pakkauksessa olevaa kokonaista lihajuttua. Riisiä on tietysti liian paljon suhteessa lihaan. Kiikun kaakun annanko kolme vain kaksi pistettä. Koska tunnelma on varsin vaisu ja vähäinen, kallistun kahden pisteen puoleen.

Pisteet yhteensä
5 p
Vähäisestä pistemäärästä voisi luulla, että minulle on jäänyt kammo kanaviillokkiin. Ei ole. Söin sitä hyvillä mielin koulussa. Söin myös tillilihaa ilman ongelmia.

Hauska vai säälittävä yksityiskohta on se, että tässä annoksessa ei ole lainkaan kanaa! Liha on broileria ja kalkkunaa. Kalkkunaa? Syy on tietysti se, että kanaa ei ole saatavissa ihmisravinnoksi. Kanat munivat itsensä hengiltä ja päätyvät nokkineen ja höyhenineen minkinrehuksi. Broileria kasvatetaan ihmisravinnoksi.

Jos ja kun turkistarhaus loppuu, niin mihin joutuvat alimman tason teurasjätteet? Nyt niitä voidaan syöttää turkiselämille, mutta poltetaanko ne sitten, vai saammeko eineshyllyyn aitoja kanapullia, jotka sisältävät 100% kanaa ihan kirjaimellisesti nokasta pyrstöön?

Kuka on Pakkala?

2 kommenttia:

  1. Kun julma turkistarhaus loppuu, niin on munijakanojen lisäksi paljon muutakin mitä käytetään rehuksi. Sisäelimistä hyödynnetään Suo-
    messa elintarvikkeena vain noin 5 %, teurasverestä hyödynnetään elin-
    tarvikkeena Suomessa keskimäärin vain noin 5 %, silakkasaaliista 75% menee rehuksi, hoitokalastuksen särkikalasaaliista taitaa mennä suurin osa rehuksi.

    Monissa maissa käytetään lähes kaikkia ruhonosia ihmisravinnoksi: maksa, munuaiset, mahalaukku, kivekset, veri, kivipiira, kananjalat, sorkat, kaulat, siankorvat, siänpää, sydän, keuhkot, perna, luuydin, kieli, kateenkorva.

    Muistaakseni parisen vuotta sitten Suomesta alettiin viedä kananjalkoja Etelä-Koreaan. Tuleekohan vienti lisääntymään tai meneekö ruhonosia enemmän vain jätteeksi? Tai nouseeko sen sisäfileen hinta niin että alkaa edes veriletut maistua kun nirsoille kuluttajille kelpaamattomista osista ei saa enää rahaa edes turkisrehuksi myynnistä, jos siitä tähänkään asti on saanut mitään merkittäviä summia? On tietysti oma homma osata kaikkia ruhonosia käyttää, kuinka moni osaa valmistaa vaikka jotain munuaisia.

    Mitä helppoja tuotteita kaupoista tällä hetkellä löytyy, jotka menee lähinnä rehuksi? Ainakin veriletut, maksalaatikko, maksaviipaleet, maksamakkara, maksapihvit, silakkafileet/pihvit, kielileikkelemakkara. Särkeä ja lahnaa on nyt alkanut tulla pihveinä ja pyöryköinä.

    Laita testiin teeman nimessä vaikka Kruunu Herkku jauhemaksapihvi muusilla, Pirkka saaristolaiskalapihvi, Pirkka saaristolaiskalapyörykät tai Apetit järvikalapihvi?

    VastaaPoista
  2. Aina kun käyn kaupassa selaan eineshyllyjä läpi. Valikoima tuntuu vaihtuvan hitaasti - vai olenko kärsimätön? S-marketeissa on nyt hyllynreunassa keltaisia 'uutuus' ja 'toteutunut toive' lappuja, jotka helpottavat uutuuksien huomaamista.
    Kruunu Herkku jauhemaksapihvi löytyy jo. Sen numero on #168.

    VastaaPoista