keskiviikko 3. toukokuuta 2023

Mango-chili-broilerpata riisillä #187



Mango-chili-broilerpata riisillä

22.4.2023

Valmistaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
Kokkikartano / 03.05 / 12:11

Paino, hinta, kilohinta
300 g, 3,99 €, 13,00 €/kg

Ulkonäkö
2 p
Pata on pataa vaikka voissa paistaisi. Tai...no ehkä ei sentään. Tarkoitan sitä, että ei tämä voi tämän ihmeellisemmältä näyttää vaikka päällään seisoisi.

Maku
3 p
Mango ei onneksi maistu kovin paljon. Mango ei mielestäni sovi oikein mihinkään - ei varsinkaan jäätelöön. Chili on tässä varsin mietoa. Juu, sellainen se.

Rakenne
3 p
Pata, jossa on riisiä. Se on sama kuin ... en keksi nyt mitään vertausta. Broileria on 35%. Jos sitä olisi ollut hieman enemmän, niin olisin antanut yhdeen pisteen enemmän. Helppo lusikoida tai haarukoida kitusiin ja kiitos.

Pisteet yhteensä
8 p
Ei tässä varsinaisesti ole mitään vikaa. Annos on vain kovin väritön - siis kuvainnollisesti ja siksipä tämä on taas niitä, josta ei vähän ajan kuluttua muista mitään. Mausteita on melko paljon lukumääräisesti ja kuten Kokkikartanon tapauksessa on yleensä tapana, lisäaineita ei ole käytetty lainkaan. Tärkkelyskin on tavallista eikä muunnettua. Siitä pisteet Kokkikartanolle.

P.S.

Ostin seuraavalla kauppareissulla yhden mangon. Pitää oikein tarkistaa miltä se maistuu omana itsenään. Mangoa kun tunnutaan nykyisin tungettavan vähän joka paikkaan. Mistähän se johtuu? Onko mangoja saatavissa halvalla? Onko mangon maku helppo tehdä keinotekoisesti? Haluavatko ihmiset mangoa? 

Tiesitkö, että Hercule Poirot opettaa mangon kuorimisen Kuninkaallisen rubiinin varkaus elokuvassa?

2 kommenttia:

  1. Onko sillä jotain vaikutusta terveyden kannalta, onko tärkkelys tavallista vai muunnettua, ja lähde tälle?

    VastaaPoista
  2. Muistaakseni tätä joskus aikoja sitten pengoin, enkä saanut selvää vastausta. Maalaisjärki sanoo, että tärkkelys on tärkkelystä ja muunnettu sellainen on halvempaa. Siksihän sitä käytetään. "Muunnettu" on kovin salamyhkäinen ilmaus. Onhan meillä totuuksia ja muunnettuja totuuksia - kumpi lienee niistä parempi?

    VastaaPoista