tiistai 10. toukokuuta 2022

Satay kana#116



Satay Kana
Satay-kanavartaat karamelli-maapähkinäkastikkeella

6.5.2022

Valmistuttaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
Second Seoul Oy / 10.05 / -

Paino, hinta, kilohinta
350 g, 7,99 €, 22,83 €/kg

Ulkonäkö
4 p
Näyttää houkuttelevalta. Annos näkyy vähän kääreen sivusta, mutta kaupassa ostoskärryjä työntäessä ei pysty tekemään tarkempia havaintoja. Pakkauksen kääre on varsin erilainen valtavirtaan verrattuna.

Maku
3 p
Parasta on pikkelöity punakaali. Se on hyvän makuista, ei liian voimakasta ja suutuntuma on hyvä. Kanavartaat eivät ole mitenkään erikoiset eli ovat ihan ok. Muuten riisi ja lisukkeet ovat monimakuiset. Mikään ei hypi kielelle, mutta ei myöskään vie sitä mennessään.

Rakenne
3 p
Annos vaikuttaa kuivalta. Punakaali on ok, mutta muuten liian kuivaa. Ei paha, mutta olen syönyt parempaakin.

Pisteet yhteensä
10 p
Melkoinen kimara valmistusaineita ja lisäaineita. Jos olisin itse eineskokki, yrittäin yksinkertaistaa valmistusta. Tässä tapauksessa lisäaineita ei ole käytetty hinnan saamiseksi mahdollisimman alas. Miksi niitä siis on pitänyt käyttää? Uusi tuttavuus on kastikkeenruskistaja. Mausteiksi luokiteltavia aineita on noin tusinaa sorttia. Aivan turhaa, sillä en maistanut niistä suurinta osaa.
Suurin ongelma on kilohinta, joka on todella kallis - niin kallis, että en voi ostaa tätä toista kertaa.

Kuka on valmistaja? Valmistuttaja on mainittu ja se on Second Seoul Oy. Tuote on valmistettu Suomessa. Onko valmistaja Björck&CC, joka on mainittu kääreessä? Kuka on miesoletettu kääreen kuvassa? Vastaus löytyy valmistuttajan nettisivulta:
"Second Seoul Oy perustettiin syyskuussa 2020 jatkamaan Vaissi Oy:n aloittamaa Dumplingsien maahantuontia. Yhtiön nimi viittaa Korean pääkaupunkiin Seouliin, joka on yksi maailman herkullisimpia ruoan mekkoja. Kun Second ja Seoul yhdistetään, saadaan kiteytetyksi suomennettu mielikuva ”toisesta sielusta”.

Sattumien summana yhtiön osakkaaksi lähti myös Tomi Björck. Tuotemerkin Björck&Co:n nimikkotuotteiden myyjänä toimii Second Seoul Oy."

1 kommentti: