maanantai 9. toukokuuta 2022

Chicken red curry #115

 

Chicken red curry
Broileria punaisessa currykastikkeessa ja riisiä


5.5.2022

Valmistaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
Tops foods / 09-05-2022 / -

Paino, hinta, kilohinta
400 g, 3,15 €, 7,88 €/kg

Ulkonäkö
2 p
Perus riisieines kastikkeella. Ei muistuta tarjoiluehdotuksen kuvaa, mutta jotakuinkin sellainen kuin oletin. Eikä tätä ole tarkoituskaan ihailla. Tämä syödään ja sitten jatketaan hommia.

Maku
2 p
Aavistus tulisuutta on suutuntumassa. Curry ei maistu, mutta joku minulle outo mauste maistuu. Lähinnä tulee mieleen eteisen pöytä tai tosi vanha jukurtti. Erikoinen sivumaku. Ei hyvä. Saattaa olla ainesosaluettelossa mainittu sardelli (sardelli on kala).

Rakenne
3 p
Odotetun kaltainen. Kastiketta on riittävästi eikä riisi ole rutikuivaa, eli helppo kauhoa suuhun. Broilerinpalat ovat erikoisen muotoisia. Onko ne puristettu jostain massasta vai stanssattu rintapaloista? Veikkaan ensimmäistä vaihtoehtoa.

Pisteet yhteensä
7 p
Niin perusmättö kuin vain voi olla. Mainitsemisen arvoista on rasia. Repäisykalvo ei tahtonut lähteä irti vaan rasiasta "kuoriutui" sisin kerros. Tämä ei erotu kuvassa. Aikani näpräsin ja sain muovikalvon viimein repeämään oikeasta kohdasta. Kilohinta on edullisemmasta päästä.

Plussaa on se, että sisältää vain yhtä E-ainetta. Pähkinää sen sijaan on yhdeksää ei lajia, joista minulle entuudestaan vieras on macamiapähkinä.

Mistä johtuu, että pähkinöistä varoitetaan melkein joka toisen tuotteen kohdalla? En tarkoita sitä, että pähkinät ovat vaarallisia allergisille - ne ovat. Vaan miksi pähkinää saattaa löytyä niin monesta eri elintarviikkeesta? Eikö olisi helpompaa käsitellä pähkinöitä yhdessä paikassa ja tehdä kaikki muut pähkinättömät 99 einestä toisessa paikassa? Vastaa itse: Ei ole. On halvempaa painaa pahvikääreeseen varoitus pähkinästä ja laskea kaikkia einesmassoja smasta tuutista. Vastuu siirtyy näin pähkinäallergiselle itselleen, joka pitää lukea kaikki pienellä painettu präntti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti