tiistai 29. maaliskuuta 2022

Mannapuuro #108



 

Mannapuuro

23.3.2022

Valmistaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
Kokkikartano / 24.03 / 09:24

Paino, hinta, kilohinta
300 g, 1,65 €, 5,50 €/kg

Ulkonäkö
3 p
Mannapuuro on mannapuuroa. Tätä ei voi arvostella muuten. Tältä sen pitää näyttää, se ei voi muulta näyttää ja tältä se tosiaan näyttää.

Maku
2 p
Manna puuro on mannapuuroa. Yksi miinus normaaliarvo kolmesta tulee siitä, että maistuu mielestäni liian suolaiselle. Suolapitoisuus on 0,7%, joka on einesten suolapitoisuuksissa alhainen. Ehkä suola maistuu siksi, että en itse käytä lainkaan suolaa jos keitän puuroa.
Tästä olen väitellyt kovasti ja mielipiteeni on se, että puuroon ei tarvitse laittaa suolaa. Suolalla ei ole vaikutusta puuron valmistumiseen - ei kemiallisesti eikä fysikaalisesti. Perunoiden keittämiseen sillä teoriassa on vaikutusta, mutta ei käytännössä. Tästä olen kertonut enemmän Insinöörin keittokirjassa. Puuroni ei kaipaa suolaa, koska laitan siihen sokeria tai hilloa.

Rakenne
3 p
Tasan mannapuuroa!

Pisteet yhteensä
8 p
Manna on leivän kaltaista ruokaa, jolla Vanhan testamentin mukaan Jumala ruokki päivittäin israelilaiset, kun nämä olivat 40 vuoden vaelluksellaan. Eli mannapuuro oli aikoinaan taivaallinen herkku. Eipä ole enää. Melko vaatimaton herkku.

Ennätyksellisen vähän valmistusaineita eli 6 kpl eikä ainuttakaan lisäainetta.

Kilohinta on halpa, eli edullinen välipala, mutta vaatii tuunaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti