tiistai 15. maaliskuuta 2022

Kana-kanttarelli-risotto Torinolaisittain #93



(Huom. julkaistu vasta 15.3. koska jäi vahingossa luonnostilaan)

Kana-kanttarelli-risotto Torinolaisittain

11.2.2022

Valmistaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
Saarioinen / 11.02 / A15 L0212 16:58

Paino, hinta, kilohinta
350 g,  5,09 €,  14,54 €/kg

Ulkonäkö
1 p
Kaukalossa lilluu nestettä ja siinä vetelää sattumasoppaa. Toki risotto ei kovin kummoista voi olla, mutta ulkonäkö ei tässä lupaa mitään. Kääreessä oleva kuva ei näytä näin vetiseltä, mutta muistuttaa muuten annosta.

Maku
2 p
Melko mautonta. Jos ottaa huomioon käytetyt mausteet, niin yllättävän mautonta. Maistuuko kanttarelli? En tiedä. Annoksen mukana tulee pikkuinen pussukka italialaista juustolastua. Sillä ei ole vaikutusta makuelämykseen.

Rakenne
3 p
Riisipohjainen mättö. Muistuttaa rakenteensa puolesta Saarioisten ruukku-eineksiä, joissa ei ole riisiä vaan makaronia. Helpompi syödä lusikalla kuin haarukalla.

Pisteet yhteensä
6 p
Tämän eineksen suurin ongelma on hirmuinen kilohinta. Jos tämä maksaisi normaalit hieman yli kaksi euroa, tilanne olisi aivan toinen. Mistä kallis hinta johtuu? Onko syy kanttarelin, jota annoksessa on 21 g. Kanttarellin kilohinta on 4-10 €/kg (hinta vuodelta 2019) eli tähän annokseen käytetyn kanttarellin kustannusvaikutus on 8...21 senttiä. Kanttarelli ei siis voi olla syynä. Muuten kaikki muut aineet ja lisäaineet ovat normaaleja einesten valmistusaineita.
Ehkä syynä on Sikke Sumarin poseeraus ja hänen Italianmatkansa. Pakko jokun on sekin maksaa, ja se olen minä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti