maanantai 13. kesäkuuta 2022

Pannuateria Butter Chicken ja kasvikset #126



 

Pannuateria Butter Chicken ja kasvikset

23.5.2022

Valmistaja / viimeinen käyttöpäivä / valmistuserä
Atria / 25.05.22 / -

Paino, hinta, kilohinta
500 g, 5,69 €, (11,38 + ruokakerma) €/kg

Ulkonäkö
3 p
Näyttää aivan tavalliselta... niin mitäs tämä pannuateria on? Soosia.

Maku
4 p
Maku on miellyttävä. Mausteinen, mutta ei missään nimessä liian tulinen. Maistuva.

Rakenne
4 p
Selkeä rakenne. Liha on lihaa ja myös muut ainekset erottuvat.

Pisteet yhteensä
11 p
On vähän siinä ja siinä, onko tämä eines nyt oikeassa arvostelussa. Huomasin vasta 10 minuuttia ennen ateriointia, että tämä ei olekaan lämmittämällä valmis. Ensin kiintoainetta piti lämmittää kaksi minuuttia. Sitten lisättiin kastiketiiviste ja ruokakerma. Siis ruokakerma, joka piti tietysti ostaa erikseen. Onneksi sellainen löytyi jääkaapista. Kilohinta on siis enemmän kuin tuo 11,38 €.  Lopuksi vielä kuumennusta kahdeksan minuuttia.

Tehty mikä tehty ja ihan hyvää tuli. Halvemmalla pääsee kun ostaa broilerinsuikaleita ja jonkun kastikepurkin. Tässä oli puolenkilon annos, mutta kahdelle henkilölle se tuntui hieman pienehköltä. Rasiassa olisi ollut tilaa tuplakokoiselle satsille.

Valmistusaineita on melkoinen arsenaali mm: limemehujauhe, kardemumma, muunnettu maissitärkkelys, E301 ja E450 muutamia mainitakseni.

Eli yhteenveto: ihan hyvää, mutta tekemisen vaiva ja jos kerran tekee, niin silloin kannattaa ostaa aineet erikseen eikä tässä semi-eines muodossa.

Kuten mediassa on nyt ollut esillä (6/2022): Tämäkin annos pitäisi nimetä suomeksi. Vai mistä lähin voi on ollut suomeksi butter ja kana chicken?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti